dissabte, 2 de març del 2013

Robiols dolços



Aprofitant el dia de festa d'ahir vam tenir un dinar de família de calçots (collita del meu pare) i peix a la brasa. Això ho havíem d'acompanyar amb algun dolç a l'altura...
Ja que celebràvem una festa balear, vam decidir que podríem acabar el dinar amb algun dolç típic menorquí i per això vam fer robiols de confitura de carabassa d'elaboració casolana també per el meu pare, i robiols de crema.
 Són molt fàcils de preparar i són molt bons. L'únic és que s'han de fregir amb oli després que no es tant sa... Però un dia és un dia!! (Bé està clar que quasi cada setmana hi ha un dia d'aquests...).

Ingredients:
- 1 got d'oli
- 1 got de moscatell
- La farina que admeti

Primer ens convé preparar la crema a fi de que estigui freda a l'hora d'omplir els robiols. Ahir vaig fer trampes i la vaig emprar ja preparada. Vaig mesclar 2 sobres de natillas amb un litre de llet seguint les indicacions que marcava el paquet. La deixem refredar perquè agafi consistència i els robiols siguin més fàcils d'omplir.
Preparem la pasta mesclant l'oli i el moscatell i hi anem afegint la farina que admeti fins a obtenir una pasta ben lligada, ni molt fluixa ni molt forta.
Anem preparant els robiols: feim bolletes que després aplanem amb l'ajuda de la aprimadora. Hi posem una cullerada petita de melmelada o crema, i els tanquem ajuntant les dues parts que hem doblegat amb els dits. Acabem la forma del robiol amb el motlle corresponent.
Quan els tenim tots preparats els fregim amb oli calent uns minuts fins que tenguin el color desitjat. Els deixem refredar i els ensucrem.




Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada