dijous, 6 de desembre del 2012

Panets de Viena




A Ciutadella de tota la vida menjam panets de viena per la bereneta o per berenar. Aquests són una espècie de brioix no molt dolç que se solen servir ja preparats amb sobrassada, pernil i formatge, xocolata o buits... Totes les berenetes d'estiu, i algunes d'hivern, tenen aquests fantàstics panets entre la seva selecció de menjars.
Dimarts d'aquesta setmana els vaig fer a petició del senyor de la casa... Sabeu perquè? Perquè tenia ganes d menjar cosa per mullar amb la llet... jajaaja!! Que estrany, no?
Aquesta recepta me la va passar fa uns anys una amiga i jo l'he anada modificant amb el temps i les proves... Jo crec que ara estan ben endevinats!!

Ingredients:

- 750gr de farina de força
- 250gr de farina normal
- 150gr de sucre
- 2 ous
- 100gr de llevat
- 1/2 litre de llet
- 100gr de sèu de porc
- 1 ou per pintar

Primer fonem el llevat amb una mica de llet teba i el posam al bol de la pastadora elèctrica. Hi afegim els dos tipus de farina, el sucre, els ous, el sèu i la resta de la llet. Ho pastam amb la màquina fins a obtenir una pasta homogènia no molt enganxosa. Si en aquest punt veim que al tocar la pasta se'n enganxa molt als dits, hi anem afegint farina fins que sigui menys enganxifosa.
Una volta tenim la pasta feta, la deixem tovar fins que surti del bol o hagi doblat el seu tamany. Ara a l'hivern necessitarem almanco 45-60 minuts perquè això passi. Jo encenc el forn i hi pos la pasta al costat perquè d'aquesta manera és més fàcil que tovi.
Quan hagi doblat el seu volum, la tornem a pastar i tornem a deixar-la tovar uns 45-60 minuts. I així ja estarà apunt per formar les boletes que es convertiran en els panets.
Si els volem fer buits es tracta de fer boles de pasta d'uns 2,5cm de diàmetre i anar-les col·locant a la safata de forn, per deixar doblar el seu volum per tercera vegada ja amb la forma feta. Abans de que hagin tovat, és important pintar-los d'ou batut per donar-los el color brillant que els fa tant desitjables.
S'han de coure al forn uns 20 minuts a uns 200ºC.

El procediment per fer-los plens és el mateix però a l'hora de formar les boles hi hem d'incloure enimg la sobrassada, el pernil i formatge o la xocolata.

Aquí teniu imatges dels diferents tipus de panets.

Panets buits

Panets amb sobrassada

Panets amb sobrassada

Panets amb xocolata

Panets amb xocolata
Bon profit!

3 comentaris:

  1. Els faré segur!! X cert, no ens en vau deixar....��

    ResponElimina
  2. N'hi ha de congelats... Quan en vulguis uns quants ho dius...

    ResponElimina
  3. N'he fet i han hagut de coure 190• i 10-15 min!! Sino es cremaven.... És que tenc un forn molt bò!!!

    ResponElimina