divendres, 28 de desembre del 2012

Mousse de llimona


L'any passat el llimoner dels meus sogres ens va deleitar amb una llimonadaaaaaaaaaa i vam haver de pensar com aprofitar-les. Aquest pastís és el resultat dels experiments amb aquestes llimones tant bones, després de vàries proves i intents.
La setmana passada la meva germana Teresa, la meva cunyada Isabel i el meu pare van fer els anys i ho vam celebrar tots junts amb aquest pastís de mousse de llimona. Per cert, molts anys als tres!!!!

Ingredients:

Per a la base:
- 1 tub de galetes "Maria"
- 100gr de mantega

Per a la mousse:

- 500ml de nata per muntar
- 175gr de sucre
- 3 llimones
- 4 fulls de gelatina neutra

Per a la gelatina
- El suc de 2 llimones
-100gr de sucre
- 2 fulls de gelatina neutra
- Unes gotes de colorant groc

Primer prepararem la base triturant les galetes i mesclant-les amb la mantega fosa. Ho posem al motlle que vulguem emprar, millor si és desmuntable, i ho deixem reposar al frigorífic mentre anem preparant la mousse.

Batem la nata amb uns 100gr de sucre i la peladura d'una llimona. Preparem el suc de les tres llimones i el posem al foc en una cassola juntament amb la resta del sucre. Mentre hidratem els fulls de gelatina i quan el suc de la llimona està ben calent i els fulls hidratats ho mesclem.
Deixem refredar la mescla del suc de llimona i la gelatina, i quan estigui teb ho afegim a la nata muntada remenant poc a poc amb molta cura perquè la nata no es torni massa líquida.
Quan està tot mesclat ho posem al motlle i ho deixem en fred almenys 3 hores.

Abans de preparar la gelatina de decoració de damunt, ens hem de ben assegurar que la mousse està ben cuallada. Per fer-ho hem de mesclar el suc de les llimones amb el sucre i escalfar-ho. La quantitat de sucre en aquest cas va al gust, depèn de si ens agrada més dolç o més àcid. Prèviament haurem hidratat els fulls de gelatina i quan el suc estigui calent les hi afegirem juntament amb el colorant. Ho afegim en el motlle i deixem refredar fins que estigui apunt per menjar.

Ho podem decorar amb fruites al gust.



Bon profit!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada