dissabte, 15 de desembre del 2012

Sablés amb nutella






Ara he descobert el món de les galetes i vos faig saber que és un món fascinant (i extens).
Em vaig comprar el llibre de "Galletas" de Xavier Barriga i no he pogut esperar per provar de fer-ne alguna de les receptes que ens ofereix. La recepta que he triat es podia fer amb qualsevol tipus de melmelada però si s'hi pot posar nutella...?  No cal que us doni la resposta, no?

Ingredients:
- 225gr de mantega a temperatura ambient
- 125gr de sucre en pols
- 75gr d'ou
- 375gr de farina normal
- 50gr de maicena
- sal
- 1 pot gran de nutella





Prepararem la pasta de les galetes mesclant la mantega pomada (jo l'havia treta unes hores abans del frigorífic) amb el sucre. Ho batem a mà o amb la màquina fins que obtenim una pasta homogènia. Hi  afegim els ous i quan estigui ben mesclat, la farina amb la maicena i la sal. Arribats a aquest punt es millor que acabem de pastar la mescla amb les mans fins a obtenir una pasta lligada.
La aplanem una mica amb l'ajuda de l'aprimadora i la embolicam amb un paper film per deixar-la reposar al frigorífic almenys una hora. La podem fer perfectament d'un dia per l'altre.


Posam una mica de sucre en pols damunt el marbre i aplanem la pasta fins a obtenir un gruix de mig centímetre més o menys i l'anam tallant amb el motlle que haguem escollit. Les col·loquem a la safata del forn coberta de paper, deixant un espai entre cadascuna. Amb la part més estreta d'una "boquilla" de la màniga pastissera, feim tres foradets a una cara de les galetes perquè després es vegi el farcit.
Les posem al forn uns 15 minuts amb el forn a 180º que haurem encès prèviament.


Una vegada cuites i fredes les omplim amb la crema de xocolata.

Bon profit!!



1 comentari: