diumenge, 20 de gener del 2013

Panets variats de festa



Aquesta recepta és una de les que vaig fer per al sopar de nadal. L'he treta del blog "Uno de dos" i ha resultat ser un èxit tant en la seva preparació (resulta la mar de fàcil), com amb la seva degustació...
Tenia pendent penjar-la des de les festes però ja veis que he tingut el blog una mica abandonat... Perdó!
Anem per feina...

Ingredients:
- 400gr de farina de força
- 100gr de farina d'espelta integral
- 10gr de sal
- 10gr de llevat
- 5gr de sucre
- 10ml d'oli d'oliva
- 320ml d'aigua
- Llavors variades (pipes de girasol, de carabassa, lli, rosella...



Primer mesclem tots els ingredients secs: les farines, la sal, i la sucre. Hi afegim el llevat prèviament fos amb l'aigua un poc teba i l'oli. Ho pastem bé fins a obtenir una pasta homogènia, no molt dura. La deixem tovar fins que dobli el seu volum inicial, jo la vaig deixar ben bé una hora.
Quan hagi augmentat el seu volum farem dotze parts de la pasta per formar els diferents panets. Els estirem i hi afegim les llavors, i formem la bola que es convertirà amb el panet. Les col·loquem a la safata del forn, les pintem amb aigua o llet i les arrebossem al gust de les llavors per damunt. Deixem tovar novament més o menys una mitja horeta.
Posem la safata al forn, prèviament escalfat a 200º, i les deixem coure uns 25 minuts a 180º o fins que tinguin el color que ens agradi.
Van quedar boníssims!!


Bon profit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada