dimarts, 3 de desembre del 2013

Muffins de nabius (arándanos)



Avui la recepta és de muffins de nabius. jajaja!! Perdoneu que rigui però és que no sabia que existia aquesta paraula fins que na Francina, la meva amiga, em va dir que era la traducció de la paraula "arándanos".

Segons la wikipedia el muffin "és un tipus de magdalena elaborada amb mantega que sol incorporar d'altres ingredients addicionals. És un pastís originari de la rebosteria dels Estats Units d'Amèrica [...]. El muffin guarda similituds amb la magdalena però és un aliment diferent, ja que presenta un sabor menys dolç i té un altre tipus d'elaboració, ingredients i sabors. S'elabora amb els mateixos ingredients de base que la magdalena tradicional excepte l'oli, que se substitueix per mantega; a més, és més gros, més arrodonit i menys esponjós".




Després d'aquesta parrafada, he de dir que certament la wikipedia té tota la raó. Acostumada a les magdalenes, aquest bescuit m'ha resultat poc dolç i molt atupit. Però com que ja sabem que de gustos no hi ha res escrit, he tingut totes les opinions.

Anem per la recepta.

Ingredients:
Per al bescuit:
- 280gr de farina
- 1 pessic de sal
- 1 cullerada de llevat en pols
- 200gr de sucre
- Ratlladura d'una llimona
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 1 ou
- 60gr de mantega
- 250ml de llet
- 125gr de nabius
- 100ml de rom

Per al glassejat:
- 2 cullerades soperes de sucre
- Suc d'una llimona














Primer cal que mesclem els ingredients secs, la farina, la sal, el llevat, la llimona ratllada i la sucre. De banda batem l'ou i li fonem la mantega. Ho ajuntem i hi afegim la resta d'ingredients humits: la vainilla i la llet. 
Ara anem ajuntar les dues mescles. Fem un foradet al mig del munt de farina i hi incorporem la mescla d'ou. Ho mesclem amb l'ajuda d'una espàtula i quan ho tenim lligat hi tirem els nabius.
En el meu cas eren nabius dessecats i per això mitja hora abans de posar-me a cuinar, els vaig deixar en remull amb el rom per rehidratar-los.
Quan ja tenim la mescla preparada, omplim les càpsules de magdalenes uns tres quarts de la seva capacitat i posem al forn, prèviament escalfat a 220ºC, uns 25 minuts. Millor si fem 20 minuts només emprant el baix del forn i els darrer 5, amb el baix i el dalt.
Per a glassejar els muffins mesclem el suc de la llimona amb dues cullerades de sucre i ho ben remenem fins que es dissolgui. Quan traiem els muffins del forn, en calent, els pintem amb aquesta mescla.

Bon profit!



1 comentari:

  1. Mariaaaaaaaa!!!!!!!! Jajajajjajajaja no puc deixar de riure, no puc!! Quan he llegit es títol m'ha fet molta gràcia, i quan he llegit es text no podia aturar!! Que sapis que m'ha fet moooolta il·lusió veure que empres sa paraula "nabius". Mon pare, que va ser qui me la va mostrar, estaria orgullós de tu! Jo es nabius els solec posar en es pa, mos agradar molt fer pa amb mescla de farina blanca i integral i nabius trossejats que li donen un punt dolcet. I a vegades també feim sa típica coca de iogurt amb bastanta canyella i nabius, queda boníssima. Sa pròxima vegada que m'hi posi hauré de provar de fer aquesta recepta ;)

    ResponElimina