dilluns, 16 de desembre del 2013

Pastís de nata i xocolata


Aquest mes de desembre està carregat de celebracions. A part de les festes de nadal, cap d'any i reis, a casa celebrem aniversaris. El primer és aquest dimecres 18, i és l'aniversari de la meva germana.

Amb motiu d'aquesta celebració vaig preparar aquesta recepta... Cal dir però, que no va arribar a bufar les espelmes en aquest pastís ja que no el vaig poder tenir acabat a temps pels contratemps que vaig sofrir al preparar-lo... Se'm va cuallar la nata abans de poder muntar-la, la gelatina no se'm va fondre bé, etc... 
I així i tot, encara que no fossin greus els problemes, el resultat d'aquest pastís que veis és bastant millorable.

La recepta l'he treta del bloc El cocinicas. Polseu aquí per veure la perfecció de l'original.

Anem per la recepta:



Ingredients:

Per al bescuit
- 6 ous
- 3  cullerades d'aigua
- 180gr de sucre
- 20gr de sucre vainillat
- 160 de farina de rebosteria
- 10gr de llevat en pols
- 60gr de cacau en pols
- 1 pessic de sal

Per al farcit de nata i de trufa
- 600ml de nata per muntar
- 6 làmines de gelatina
- 2 cullerades de sucre en pols
- 100ml de rom
- 20ml de cafè
- 2 culleradetes de gelatina neutra en pols
- 20gr de cacau en pols

Per a la cobertura 
- 150gr de xocolata
- 150gr de nata
- 30gr de mantega

 Primer farem el bescuit separant els blancs dels vermells dels ous. Muntem els blancs a punt de neu i batem els vermells amb els dos tipus de sucre i l'aigua fins a obtenir una mescla esponjosa.
Mesclem la farina amb el llevat, el cacau i un pessic de sal. Ho remenem bé i ho passem per el sedàs o colador damunt els vermells. Mesclem bé i hi anem afegint en dues vegades els blancs muntats.
Ho posem al motlle i ho deixem coure a 180ºC uns 35 minuts.
Una volta cuits, els deixem refredar i anem a preparar el farcit.

Mentre muntem la nata amb el sucre, posem la gelatina en remull. Quan tenim la nata muntada fonem la gelatina en una casserola fins que estigui ben líquida i l'afegim a la nata. Ben remeneu perquè és fàcil que quedin grumolls o pilots de gelatina. Fem dues parts de la nata i a una li afegim el cacau en pols, el rom i el cafè amb dues cullerades de gelatina neutra foses en ell. Aquesta part serà la de trufa al gust de cafè i rom.
Deixem reposar les dues mescles al frigorífic.

Quan està el bescuit fred i les mescles de la nata també anem a muntar el pastís.

Fem tres parts del bescuit i en posem una al damunt d'una reixa de cuina perquè sigui la base. La banyem amb una mica de rom i hi posem la nata. Tapem amb una altra capa de bescuit i també el banyem amb rom. Hi posem damunt la capa de trufa i tapem amb la darrera capa de bescuit.

Per a preparar la ganache que taparà el pastís, escalfem la nata i hi tirem la xocolata trossejada per a que es fongui. Hi tirem la mantega i ho ben remenem per integrar els ingredients. Ho deixem refredar una miqueta i ja ho podem tirar damunt el pastís de manera que regalimi sobre les vores del pastís. La millora manera de fer-ho aprofitant el màxim de ganache, és posar un plat davall de la reixa i el que caigui tornar a tirar-ho damunt el pastís.

Deixem refredar al frigorífic almenys tres hores, i ... JA ESTÀ A PUNT PER MENJAR!!!
Mmmmmmhhh!!



Bon profit!!

Observacions:
- L'hauré de tornar a preparar perquè n'he de millorar l'aspecte... És moooolt de casa!!  ; )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada