dissabte, 2 de novembre de 2013

Bunyols de Tots Sants





Tenia pendent des de l'any passat penjar la recepta dels bunyols que feim el dia de Tots Sants com a celebració.
Existeixen un munt de receptes diferents i cada casa ho fa a la seva manera. Només a Menorca conec tres tipus de receptes que varien segons el sistema i els ingredients. Alguns hi posen patata, d'altres no hi posen res i d'altres ho fan com si fessin ensaïmada. A casa des de sempre els hem fet amb monyaco i clar, és com ens agraden més.
Hi ha també diferents formes de degustar-los: alguns els mengen amb sucre, altres amb mel, altres amb arrop i a algú li agraden tot sols. 
Ja veis idò que que es diferencien per els ingredients a l'hora de preparar la pasta i pels productes amb què s'acompanyen a l'hora de menjar-los. 





Anem per la recepta.

Ingredients:
- Mig quilo de monyaco bullit
- Mig quilo de farina de força
- 2 ous
- 3 cullerades soperes de sucre
- 40gr de llevat
- Aigua

Primer cal tenir el monyaco bullit per poder aixafar-lo i fer-ne una pasta. Després fonem el llevat amb mig got d'aigua teba i l'afegim al monyaco fet puré. Hi tirem els ous i la sucre, i per últim, la farina. Ben pastem fins a tenir una pasta homogènia. 
És una pasta ben enganxosa, no passeu pena si se us aferra als dits.

Deixem tovar almenys dues hores o fins que hagi triplicat el seu tamany inicial.
Una volta tovada la pasta, ja podem preparar els bunyols. 

Per això necessitem posar oli abundant en una paella i que sigui ben calent. Per fer els bunyols cal mullar-se els dits amb una mica d'aigua cada vegada abans de tirar-los a la paella per fregir. La forma més fàcil és agafar un muntet de pasta i anar-la movent amb els dits per donar-li forma rodona i acabar fent un forat abans de tirar-la a la paella.
No us preocupeu perquè els primers sempre surten amb formes rares o sense forat. La pràctica en aquest cas és la millor aliada.

Una vegada fregits, els deixem reposar en una safata amb paper absorbent perquè es begui l'oli que hi sobra. 
Ja estan apunt per menjar! Cadascú al seu gust!

Bon profit!


Bunyols amb sucre

Bunyols amb sucre

Bunyols amb mel

Bunyols amb mel
Bunyols amb arrop



2 comentaris:

  1. No n'hi ha quedat n'hi un!!! Boníssims, com sempre!!!!

    ResponElimina
  2. Uhhmmm!!! Quina pintaaaa!!!!! Aquí a Eivissa a alguns pobles els fan amb batafaluga i raiget d'anís, altres amb patata i poma i fanta taronja...!!! Tot un món!!! ;)

    ResponElimina