Aquestes postres són unes de les meves preferides perquè m'encanta la merenga. Ja des de molt petita quan anàvem a un restaurant a dinar, el solia demanar de postres i mmmmmmhhhh.....!!!
El soufflé original està composat de clares d'ou a les que es mesclen formatge, xocolata...Per això no és ben bé un soufflé, però a Menorca tota la vida aquestes postres han estat a les cartes de restaurants o pastisseries. Es composa d'una capa de "bizcocho", una capa de gelat i una de merenga.
La recepta és de na Sedes amb l'aportació de com fer el congret de la seva mare na Maribel. Gràcies!! ; )
L'any passat me'l van ensenyar de fer i després d'una parell d'intents amb resultats a mitges, avui puc dir que ha quedat perfecte i sobretot, boníssim.
El que em sap greu és que les fotos avui no són gaire bones i no permeten veure molt bé les diferents capes... Hem anat mooooolt ràpid per menjar-lo i no hi he estat a temps. jijiji!!
Anem a per la recepta.
Ingredients:
Per a la base de congret
- 3 ous
- 50gr de farina de força
- 100gr de sucre
Per a la capa de gelat:
- 1 litre de gelat de vainilla o llimona
- Licor (opcional)
Per a la capa de merenga:
- 5 ous
- 400gr de sucre
- aigua
Primer prepararem el congret. Batem els vermells d'ou amb el sucre fins a obtenir una mescla esponjada i blanquinosa, hi afegim la farina i els blanc d'ou prèviament muntat a punt de neu. Ho ben mesclem, poc a poc per no retirar l'aire que s'ha format al batre els blancs i ho posem al motlle que servirà de recipient per al soufflé. Ho deixem coure al forn uns 20 minuts a 190ºC.
Una vegada cuit el deixem refredar i anem a preparar la merenga italiana.
Primer s'ha de preparar l'almívar amb el sucre i aigua fins a tapar-ne tot el sucre. Ho posem al foc i deixem coure fins que aconseguim que sigui una mica espès de manera que al passar el dit per l cullera que remenem es formin fils de sucre cuita.
Batem els blancs a punt de neu i poc a poc hi anem tirant l'almívar sense deixar de remenar amb la batedora. Quan l'hi hem tirat tot, deixem remenant uns 2 minuts més i ho deixem refredar una mica.
Ja tenim totes les capes preparades per tant ja podem muntar el soufflé. Posem el congret com a base i el banyem amb ron, conyac o brandy al gust amb l'ajuda d'un pinzell. Hi podem la capa de gelat i damunt anem posant la merenga amb l'ajuda d'una màniga patissera o amb una espàtula. Cremem la part superior amb un bufador de cuina per donar un coloret torrat.
El deixem al congelador almenys un parell d'hores i ja està apunt per menjar.
Observacions:
- El gelat que més m'agrada per aquesta recepta és el gelat de vainilla de Gelats Torres de Ciutadella.
- Per col·locar el gelat és més fàcil si primer el passem davall l'aixeta am aigua calenta i el treiem com si fos un flam. Després es pot tallar amb el ganivet.
uauuu quina pinta!!! sa capa de merenga es perfecte!
ResponEliminaMariiiaaaaaa, jo el vull tastar!!!!! M'encanten aquests soufflés!! Mos en podries fer un dia que faguem un dinar ;)
ResponElimina