dimarts, 29 de gener de 2013

Galetes linzer




Segueixo amb la febre de les galetes combinada amb la de fer pa. Per cert, tenc una recepta fent cua de panets de cereals integrals amb llavors que ja vos penjaré...
Ja havia vist aquestes galetes fa temps al blog de la Cristina Lorenzo "Kanela y Limón" i tenia moltes ganes de preparar-les. Aquí teniu l'enllaç de la recepta original http://kanelaylimon.blogspot.com.es/2010/11/galletas-linzer.html

Avui després de fer una volteta per aprofitar el solet, m'he decidit i les he preparades.

Ingredients:

- 200gr de farina normal
- 100gr de mantega a temperatura ambient
- 70gr de sucre en pols
- 15gr de sucre vainillat
- 1 vermell d'ou
- Melmelada de maduixa







Primer hem de batre amb l'ajuda del robot la mantega que haurem deixat reblanir prèviament traient-la del frigorífic unes hores abans. Quan aquesta està ben batuda hi afegim el sucre en pols i el sucre vainillat. Després hi afegim el vermell d'ou i poc a poc hi anem mesclant la farina fins a obtenir una pasta lligada.
Guardem aquesta pasta al frigorífic almenys una hora.
Aprimem la pasta i amb el motllo anem fent les formes que més ens vengui de gust. Hem de pensar que hem de fer una tapadora i una base per cada galeta de manera que a la tapadora li haurem de fer un forat de la forma que vulguem.
Deixem reposar al frigorífic uns 30 minuts i les posem al forn que ja haurem preescalfat a uns 160º just al començar la recepta. Necessiten coure almenys 20 minuts.
Una volta cuites i deixades refredar podrem muntar les galetes: agafem la base i hi posem una cullerada de melmelada. Tapem amb la part superior i ja la tenim muntada. Abans de servir les espolsem amb una mica de sucre en pols.


Bon profit!


Observacions:
- Necessiten coure 20 minutets sense agafar color.
- Quan les treiem del forn sembla que no són prou cuites perquè estan blanes. No vos preocupeu perquè a mesura que refreden es van endurint.

3 comentaris:

  1. Mmmmm, ara mateix en tastaria una!! Fan molt bona pinta Maria

    ResponElimina
  2. Mmmm, bona pinta! Les provarem divendres?
    X cert, estic fent pa integral i no sé com sortirà...... Podries penjar una recepta?
    Mercii

    ResponElimina
  3. Sa veritat és que han estat ben bones!!!
    Ja en penjaré alguna de recepta de pa integral...

    ResponElimina