diumenge, 25 de novembre de 2012

Cupcakes "Red velvet"



M'encanten els cupcakes!!!!! Ho repetiré... M'encanten els cupcakes!!!!
Ara feia temps que no en preparava i com que em vaig comprar una revista de rebosteria en la qual s'inclouen algunes receptes d'aquests, no m'he pogut resistir!
Tenia pendent des de feia molt temps provar la recepta de Red Velvet fos en pastís o en forma de cupcakes. Aprofitant una sessió de scrapbooking de les meves amigues, i moltes hores d'espera a la clínica que permeten fer molta feina al cervellet, vaig decidir preparar aquests cupcakes.
He d'avisar que els podria definir com a brown velvet perquè no vaig aconseguir el color vermellós tant característic per por de passar-me en la dosi de colorant... Bé, ja els veureu...
Anem a per la recepta.














Ingredients:

Per a la base:
- 60gr de mantega a temperatura ambient
- 150gr de sucre
- 1 ou gros
- 10gr de cacau en pols
- 2 cullerades de cafè de colorant vermell
- 1/2 cullerada d'extracte de vainilla
- 120ml de "buttermilk" fet a casa
- 150gr de farina
- 1 cullerada de cafè de bicarbonat
- 1 i 1/2 cullerades de cafè de vinagre de vi blanc

Per a la glassa:
- 300 de icing sugar o sucre glas normal
- 50gr de mantega a temperatura ambient
- 125gr de formatge cremós

Primer encenem el forn perquè s'escalfi a uns 180º. Preparem el "buttermilk" amb 120ml de llet amb unes gotes de llimona i reservem.
Batem amb l'ajuda de la batedora elèctrica la mantega amb el sucre fins que estigui integrat i hi afegim l'ou.
En un bol apart mesclem el cacau, l'extracte de vainilla i el colorant amb una mica d'aigua. Quan la mescla dels ous i la mantega estigui esponjosa, hi afegim aquesta darrera mescla del cacau i ho ben batem. Anem alternant una mica del "buttermilk" i de la farina a fi d'obtenir una mescla brillant i sedosa.
Com a darrer pas, hi afegim el bicarbonat i el vinagre i donam un parell de voltes amb la batedora.
Preparem els motlles i els omplim una mica més de la meitat amb la mescla. Ho posem al forn uns 20 minuts o fins que l'escuradents surti ben net.
Per a preparar la glassa hem de batre el sucre en pols amb la mantega i quan està ben integrat hi afegim el formatge. Ho batem amb la batedora fins que tengui una textura consistent. Ho deixam reposar abans de decorar els cupcakes.
Quan la base estigui ben freda i el frosting de formatge també, procedim a muntar-los. Posem la mescla de formatge a la màniga pastissera i anem decorant les bases.

El color no és el que toca però el gust... mmmmmmmhhhhhh!!! Queda tot dit!

Bon profit!


dimarts, 20 de novembre de 2012

Tiramisú




La recepta d'avui és de tiramisú. Aquest cap de setmana vam tenir un dinar amb els amic i vaig aprofitar que agrada bastant per dur-lo.
Apuntau que és molt fàcil...

Ingredients:
- 5 ous
- 1 litre de nata per muntar
- 500gr de mascarpone
- 1 got ple de sucre
- 1 paquet i mig de "bizcochos de soletilla"
- Xocolata en pols
- Amaretto
- Cafè

Primer batem la nata amb una tercera part del sucre amb l'ajuda de la batedora elèctrica, i reservam. En un bol apart batem els vermells dels ous amb la resta del sucre i quan la mescla està escumosa, hi afegim el mascarpone. Quan està ben batut, ho mesclem amb la nata i reservem.
Batem les clares d'ou a punt de neu i les afegim a la mescla de la nata. Així ja ho tenim quasi tot a punt per muntar el tiramisú.
Preparem el cafè, mesclen una part amb una cullerada sopera de xocolata i un rajolí d'amaretto (al gust). Anem mullant els "bizcochos" dins aquesta mescla i anem formant capes dins el recipient on volguem muntar el tiramisú, alternant amb la mescla de nata i mascarpone. Tapam la darrera capa de mascarpone i nata amb una capeta de  xocolata en pols passat pel colador.
Jo aquesta vegada l'he preparat dins la safata directament amb la part de dalt del motlle desmuntable rodó més gran que tenc...

Bon profit!



PD. Perdoneu la qualitat de les imatges.

diumenge, 4 de novembre de 2012

Volia que l'entrada fos de bunyols però... seràn Duquesitas



Bon diaaaaa!!!
La veritat és que primer vull deixar clar que la primera entrada del mes de novembre volia que fossin els Bunyols de Tots Sants però sóc una mica despistada i tenc una família molt golafre, i no vam fer cap foto dels bunyolets que ens vam "pimpar" divendres... Hauré de tornar-ne a fer encara que sigui fora temps... Quin disgust!!
Com que dimarts va ser un dia de mal temps (i quan fa mal temps es cuina), vaig aprofitar per encendre el forn i fer unes galetetes per a mullar amb la llet. Per qui no ho sapi, a casa es mulla TOT amb la llet i què millor que unes galetes de la gastronomia menorquina?Unes Duquesitas. He d'investigar el per què d'aquest nom tant senyorial...
Aquesta recepta me la va proporcionar la meva cunyada Isa (gràcies! per cert) però a falta de la proporció adequada d'un dels ingredients les he hagudes de "tunnejar". He de dir que el resultat ha estat més que satisfactori...

Ingedients:
- 300gr de farina
- 100gr de sucre
- 1 ou
- 70gr de sèu de porc (la recepta original en duu 100gr)
- 30gr de mantega de pagès
- 1/2 sobre de llevat en pols
- 1 cullerada de vainilla en pols

El procediment no pot ser més fàcil: posem tots els ingredients en un bol i els ben pastem. Al principi sembla que no s'ha de mesclar però amb l'escalfor de les nostres mans el sèu i la mantega es mesclen amb la resta d'ingredients i poc a poc es van integrant fins a formar una bola.
Una volta tenim la pasta integrada n'anam agafant trossos i aprimant amb l'aprimadora fins a deixar-los amb el gruix desitjat. Jo les he fet d'uns 4 o 5mm. Agafem el motlle de galetes que ens agradi més i anam fent les galetes.
Abans de posar-les al forn, les hi posam una mica de sucre per damunt.
Les courem a 180ºC uns 10 minuts o fins que tenguin el color que ens agradi.
















Bon profit!