diumenge, 4 de novembre del 2012

Volia que l'entrada fos de bunyols però... seràn Duquesitas



Bon diaaaaa!!!
La veritat és que primer vull deixar clar que la primera entrada del mes de novembre volia que fossin els Bunyols de Tots Sants però sóc una mica despistada i tenc una família molt golafre, i no vam fer cap foto dels bunyolets que ens vam "pimpar" divendres... Hauré de tornar-ne a fer encara que sigui fora temps... Quin disgust!!
Com que dimarts va ser un dia de mal temps (i quan fa mal temps es cuina), vaig aprofitar per encendre el forn i fer unes galetetes per a mullar amb la llet. Per qui no ho sapi, a casa es mulla TOT amb la llet i què millor que unes galetes de la gastronomia menorquina?Unes Duquesitas. He d'investigar el per què d'aquest nom tant senyorial...
Aquesta recepta me la va proporcionar la meva cunyada Isa (gràcies! per cert) però a falta de la proporció adequada d'un dels ingredients les he hagudes de "tunnejar". He de dir que el resultat ha estat més que satisfactori...

Ingedients:
- 300gr de farina
- 100gr de sucre
- 1 ou
- 70gr de sèu de porc (la recepta original en duu 100gr)
- 30gr de mantega de pagès
- 1/2 sobre de llevat en pols
- 1 cullerada de vainilla en pols

El procediment no pot ser més fàcil: posem tots els ingredients en un bol i els ben pastem. Al principi sembla que no s'ha de mesclar però amb l'escalfor de les nostres mans el sèu i la mantega es mesclen amb la resta d'ingredients i poc a poc es van integrant fins a formar una bola.
Una volta tenim la pasta integrada n'anam agafant trossos i aprimant amb l'aprimadora fins a deixar-los amb el gruix desitjat. Jo les he fet d'uns 4 o 5mm. Agafem el motlle de galetes que ens agradi més i anam fent les galetes.
Abans de posar-les al forn, les hi posam una mica de sucre per damunt.
Les courem a 180ºC uns 10 minuts o fins que tenguin el color que ens agradi.
















Bon profit!

1 comentari:

  1. Muade un 10 clar, però amb un bon gruix de figat també son delicatessen. He de dir que no vam tenir temps de fer fotos a nes bunyols per que si no en Carles s'els hagues pimpat tots...

    ResponElimina