dimarts, 20 de novembre del 2012

Tiramisú




La recepta d'avui és de tiramisú. Aquest cap de setmana vam tenir un dinar amb els amic i vaig aprofitar que agrada bastant per dur-lo.
Apuntau que és molt fàcil...

Ingredients:
- 5 ous
- 1 litre de nata per muntar
- 500gr de mascarpone
- 1 got ple de sucre
- 1 paquet i mig de "bizcochos de soletilla"
- Xocolata en pols
- Amaretto
- Cafè

Primer batem la nata amb una tercera part del sucre amb l'ajuda de la batedora elèctrica, i reservam. En un bol apart batem els vermells dels ous amb la resta del sucre i quan la mescla està escumosa, hi afegim el mascarpone. Quan està ben batut, ho mesclem amb la nata i reservem.
Batem les clares d'ou a punt de neu i les afegim a la mescla de la nata. Així ja ho tenim quasi tot a punt per muntar el tiramisú.
Preparem el cafè, mesclen una part amb una cullerada sopera de xocolata i un rajolí d'amaretto (al gust). Anem mullant els "bizcochos" dins aquesta mescla i anem formant capes dins el recipient on volguem muntar el tiramisú, alternant amb la mescla de nata i mascarpone. Tapam la darrera capa de mascarpone i nata amb una capeta de  xocolata en pols passat pel colador.
Jo aquesta vegada l'he preparat dins la safata directament amb la part de dalt del motlle desmuntable rodó més gran que tenc...

Bon profit!



PD. Perdoneu la qualitat de les imatges.

1 comentari: