dissabte, 27 d’octubre de 2012

Pastís de llimona i merenga



La recepta d'avui és del llibre de Simone Ortega amb el permís de les companyes que participen del projecte "1080 fotos de cocina".
Avui vespre tenim un sopar amb uns amics que van estar a la Índia aquest estiu i com sol ser habitual, després ens toca a noltros provar el que han après durant el seu viatget!!! Iujuuuuu! Com que són molt bons cuiners segur que serà èxit assegurat! Per posar-hi més emoció, hem batejat aquest sopar com una "Curry party"... jejeje!!!
He decidit fer aquest dolç perquè després de pensar una bona estona he obert el llibre "1080 recetas de cocina" i m'he animat a fer la meva versió del Pastís de llimona que Ortega ens proposa.
Anam a la recepta.

Ingredients:

Per a la base:
- 200grs de farina
- 80grs de mantega a temperatura ambient
- 1 cullerada sopera d'oli
- 1 pessic de sal
- 1 cullerada sopera de sucre
- 1 poc d'aigua freda

Per a la crema de llimona:
- 3 llimones petites
- 1 pot de llet condensada
- 3 vermells d'ou

Per a la merenga:
- 3 blanc d'ou
- 2 cullerades soperes de sucre en pols
- 2 gotes de suc de llimona


 Comencem per a preparar la pasta de la base del pastís unes hores d'abans de fer-lo perquè necessita estar en fred almenys unes 3 hores.

Mesclam la farina amb la mantega, que haurem tret del frigorífic hores abans perquè estigui blana, i amb el vermell d'ou. Queda com si fos una espècie de grava fina. Hi afegim la cullerada d'oli i un rajolí d'aigua, i anem pastant. Posem farina al màrmol i seguim pastant fins a obtenir una pasta homogènia. Formem una bolla i deixem refrigerar al frigorífic fins que l'haguem d'emprar.

Primer untem el motlle amb una mica de mantega perquè no s'aferri. Posam farina al màrmol i estirem la pasta amb l'aprimadora fins que sigui del gruix que volem per posar-la al motlle. La col·loquem i hi feim foradets amb la forquilla a tota la pasta perquè no s'aixequi del motlle i la posem al forn que ja teníem calent a uns 200ºC. Deixem coure uns 30 minuts o fins que tengui un coloret daurat.

Mentre podem preparar la crema de llimona. Posem els vermells d'ou dins un bol i hi anem tirant la llet condensada a poc a poc. Hi afegim la peladura d'una llimona i el suc de tres llimones. Deixam aquesta crema guardada fins que la base estigui cuita.

Un cop haurem tret la base del forn la pintem amb els blancs d'ou mesclats amb dues gotetes de llimona que emprarem per fer la merenga. Aquests han d'estar només una mica pujats per pintar.
Mentre seguirem pujant els blancs fins que estiguin apunt de neu que serà quan hi posarem les cullerades de sucre en pols. Quan s'hagi assecat el blanc d'ou de la pasta hi tirarem la crema de llimona damunt i la taparem amb la merenga.

Ho posarem al forn uns 10 minutets o fins que la merenga hagi agafat un to daurat.





Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Mmmmmm, va ser moooolt bo!! Em va agradar sobretot es gustet de llimona i es fet que no resulta un postre feixuc. Vas quedar molt bé, Maria!

    ResponElimina
  2. Va ser molt bo encara que tot fes gust de curri despres d'es sopar

    ResponElimina