diumenge, 7 d’octubre del 2012

"Galetes estufades"



Dins l'ampli món de la rebosteria em fascina la rebosteria americana i anglosaxona però també m'encanta la rebosteria tradicional, tant l'espanyola com la d'aquí, la de Menorca. És per això que de tant en tant m'agrada provar de fer aquelles coses que hem anat menjant des de que som infants...

Ahir ja em vaig aixecar amb la idea de que havia d'escriure un post per a reivindicar la cuina menorquina de les nostres àvies i em vaig apoderar del "meu" Quadern de Folklore número 21 dedicat a la Cuina i reposteria menorquines, herència del meu estimat pare.
D'entre les mil coses que podria provar de fer m'he decantat cap a una recepta que mai havia provat de fer: les galetes estufades, com les hem anomenades sempre a casa. En el quadern parla de galetes d'Alaior i a ca la meva família política "galetes marrones".

A la recepta original calia emprar 1kg 200gr de farina però ho he trobat excessiu al ser una recepta que no havia preparat mai.... No em podia arriscar a haver de tirar aquesta quantitat d'ingredients! Per això, he reduït a la meitat els ingredients necessaris.
Au idò, anem a per la recepta!

INGREDIENTS:
- 600gr de farina (jo he posat 300gr de farina de força i 300gr de farina normal)
- 100gr d'aigua calenta (a la recepta original l'hem de bullir amb batafaluga però no en tenia...)
- 100gr d'oli d'oliva
- 100gr de sucre
- 1 nou de llevat

En un bol fonem el llevat amb l'aigua calenta i hi afegim la resta d'ingredients. Ho ben pastem i quan tenim la pasta ben lligada la deixam tovar més o menys una hora.
Quan ja ha tovat, anam fent bolles i les hi donam forma rodona de galeta per posar-les a la safata de forn. A cada galeta li anam fent un clot enimg amb la massa del morter de manera que quan coguin estiguin més aixecades les vores. Les deixam tovar una altra vegada i abans de posar-les al forn feim uns forats enmig del clot amb l'ajuda d'una punxó, forquilla o escuradents. 
Les posam al forn, prèviament escalfat, a uns 180ºC entre 10 i 15 minuts.

Mmmmmmmhhhhhh!!!! Fan una oloretaaaa!!!



P.D. Les hauré de perfeccionar!! Hauria de millorar-ne l'aspecte, no són prou dolces i haurien de ser més esponjoses...

2 comentaris:

  1. Primer les provare i després ja farem un judici. A la resta de gent, si me veis engreixar ja sabeu que es per culpa d'es blog.

    ResponElimina
  2. Així tens excusa per tornar-ne fer ;)

    ResponElimina