dissabte, 14 de febrer del 2015

Pastís de poma - Apple Pie


Som de la opinió que qualsevol postre que facis amb poma queda bé, és una fruita molt agraïda a l'hora d'emprar-la per fer pastissos. Aquest pastís d'avui no fa res més que confirmar aquesta afirmació. Mmmmmhhhh!! Què bo ha estat!!!

La recepta és una mescla de vàries que he anat veient per la xarxa i pel canal cocina. Concretament he agafat la recepta de la pasta del bloc Bakemania i el farcit he fet la meva pròpia adaptació de la recepta de Mathew Scott de Cocina Americana de Canal Cocina.

Mireu...

Ingredients:

Per a la pasta:
- 310gr de farina
- 1 pessic de sal
- 225gr de mantega freda tallada en daus
- 60 ml d'aigua freda

Per al farcit
- 6 pomes variades (2 golden, 2 pink lady, 2 marlene)
- 60gr de sucre morè
- 1 cullerada sopera de farina
- 20gr de mantega
- 1 cullerada de canyella
- 1 culleradeta de nou moscada
- suc de mitja llimona

Primer cal que preparem la pasta amb els ingredients de la manera següent: mesclem la farina i la sal amb la mantega fins a obtenir una mescla arenosa, i hi afegim l'aigua. Pastem fins a lligar els ingredients. Fem dos parts, les emboliquem amb paper film i les deixem reposar al frigorífic almenys una hora.
Per a preparar el farcit hem de pelar i treure els pinyols a les pomes i tallar-les a làmines no gaire primes. Ho posem en un bol i hi anem afegint la resta d'ingredients: el suc de llimona, el sucre, la farina, la mantega i les espicies.
Passat el temps de repos de la pasta, estirem una de les dues parts de manera que tapi tot el motlle i n'hi sobri un poc. Col·loquem la pasta al motlle i hi tirem dins el preparat de poma per al farcit. Estirem l'altra part de pasta i tapem unint les dues parts fent pessics amb els dits. Fem quatre talls damunt perquè pugui respirar i la posem al forn, que ja haurem preescalfat, durant 20 minuts a 200ºC. Passat aquest temps, baixarem la temperatura a uns 190ºC i deixarem coure uns 40 minuts més.
Per comprovar que està ben cuit, la pasta ha de tenir un to daurat i si punxem amb un ganivet a l'interior, s'ha de clavar perfectament, com si ho clavessim a la mantega.

Deixem refredar i ja està a punt per menjar!

Bon profit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada