diumenge, 1 de febrer de 2015

Pastís de formatge





La recepta d'avui l'he trobada al magnífic bloc "Food and Cook". És una recepta fàcil i amb un resultat excel·lent, només has de tenir paciència per ben coure'l. 
Teniu la recepta original aquí. Us recoman que faceu una ullada al bloc ja que hi entreu, val la pena tot el seu conjunt, fotos, estètica visual...

Apunteu la recepta.

Ingredients: 

Per a la base: 

- 80gr galetes tipus digestive
- 60gr mantega
Per a la crema de formatge: 

- 680gr de formatge cremós (tipus Philadelphia)
- 3 ous
- 230gr de sucre
- 225gr de nata líquida 
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla 
 
Primer posem el forn en marxa a uns 180ºC.
A continuació cal que preparem la base per al pastís triturant les galetes amb la picadora o amb l'aprimadora de pasta. Jo he optat per la segona opció perquè no tenia picadora. Posem les galetes en una bossa de congelar i amb l'ajuda de l'aprimadora anem donat cops fins a esmicolar totes les galetes. Us recoman que poseu un pedaç damunt la bossa perquè si us emocioneu gaire podeu rompre la bossa amb els cops.

Mentre anem picant les galetes desfarem la mantega amb el microones anant en compte de no cremar-la. Quan tenim les galetes fetes miques i la mantega fosa, ho mesclem tot i formem una pasta. La posarem a la base del motllo que emprarem prèviament folrat amb paper de cuina, procurant premsar-la una mica. Deixem que es refredi al frigorífic mentre preparem l'altra part del pastís.

Hem de batre amb la batedora el formatge, el sucre, la nata i la vainilla fins a obtenir una mescla. Seguidament hi anem afegint els ous d'un en un. Ben mesclem fins que estigui tot lligat.
Posem la mescla al motllo i ho preparem per enfornar.

Per aconseguir la textura humida i esponjosa, cal que el pastís es cogui al bany maria. Així, folrem la safata de forn amb paper d'alumini i l'omplim d'aigua. Hi afegim el motllo amb la mescla i deixem coure a 180ºC durant una hora o fins que l'escuradents surti ben net.
Passat aquest temps, obrim la porta del forn una miqueta i deixem que vagi baixant la temperatura poc a poc. Jo vaig esperar una horeta. Després trèiem el pastís del forn i el deixem refredar al frigorífic com a mínim unes 6 hores. Aquests pastissos sempre queden molt més bons si els preparem un dia abans de consumir-los.

Bon profit!!




4 comentaris:

  1. Maria, no tienes nada que envidiar a nadie, te ha quedado super bien y con una pinta deliciosa. yo hice uno el otro día de una receta que tengo desde hace años pero tendré que probar este porque me parece que tiene que estar para chuparse los dedos.
    Un saludo.

    ResponElimina
  2. Maria, te va quedar espectacular!!!! Va ser taaaan bo!! Aquest un dia l'he de fer :)

    ResponElimina