Aquestes postres són d'allò més senzilles però resulten ben saboroses i acaben un bon dinar. Des que som petita record haver gaudit molt menjant crema amb galetes, la gran diferència amb ara, és que ja les sé fer casolanes i no fa falta tirar dels sobres de "potax" de tota la vida. Què gran que m'he tornat!!! jejeje!! ;)
Elaborar la crema és molt fàcil, ja veureu...
Anem per la recepta.
Ingredients:
- 6 vermells d'ou
- 180gr de sucre
- 100gr de farina de blat d'indi ("maizena")
- 1250ml de llet
- 1 barra de canyella
- 1 llimona
Primer hem de posar un litre de la llet al foc amb la canyella, el sucre i la pell de la llimona. Ho deixem escalfar i mentre hem de fondre la farina amb els 250ml de llet restants. Aquesta farina es mescla molt millor en fred, igualment és necessari que, mentre l'afegim a la llet anem remenant perquè sinó fa pilots i resulta difícil de fondre. Quan tenim ben fusa la farina li afegim els vermells d'ou ben remenats i ho integrem.
Quan la llet bull, trèiem la pell de la llimona i la canyella i hi afegim la mescla de la farina i els ous. Ben remenem amb l'ajuda d'una batedora de mà i anirem veient com la mescla torna espessa. Retirem del foc i ja podrem posar-la en els recipients que tenim preparats.
Avui jo li he posat galetes al fons dels potets per obtenir una crema amb galetes com Déu mana...
Mmmmmmhhhhh!!
Bon profit!
Nosaltres també la fem així, i és típic fer-la per Sant Josep!!
ResponEliminaMira que bé Chus, quasi endevino la data... Per una setmana!!!
ResponElimina