dijous, 13 de març del 2014

Crema amb galetes


Aquestes postres són d'allò més senzilles però resulten ben saboroses i acaben un bon dinar. Des que som petita record haver gaudit molt menjant crema amb galetes, la gran diferència amb ara, és que ja les sé fer casolanes i no fa falta tirar dels sobres de "potax" de tota la vida. Què gran que m'he tornat!!! jejeje!! ;)
Elaborar la crema és molt fàcil, ja veureu...



Anem per la recepta.

Ingredients:
- 6 vermells d'ou
- 180gr de sucre
- 100gr de farina de blat d'indi ("maizena")
- 1250ml de llet
- 1 barra de canyella
- 1 llimona

Primer hem de posar un litre de la llet al foc amb la canyella, el sucre i la pell de la llimona. Ho deixem escalfar i mentre hem de fondre la farina amb els 250ml de llet restants. Aquesta farina es mescla molt millor en fred, igualment és necessari que, mentre l'afegim a la llet anem remenant perquè sinó fa pilots i resulta difícil de fondre. Quan tenim ben fusa la farina li afegim els vermells d'ou ben remenats i ho integrem. 
Quan la llet bull, trèiem la pell de la llimona i la canyella i hi afegim la mescla de la farina i els ous. Ben remenem amb l'ajuda d'una batedora de mà i anirem veient com la mescla torna espessa. Retirem del foc i ja podrem posar-la en els recipients que tenim preparats.
Avui jo li he posat galetes al fons dels potets per obtenir una crema amb galetes com Déu mana...



Mmmmmmhhhhh!!

Bon profit!


2 comentaris:

  1. Nosaltres també la fem així, i és típic fer-la per Sant Josep!!

    ResponElimina
  2. Mira que bé Chus, quasi endevino la data... Per una setmana!!!

    ResponElimina