dissabte, 29 de març de 2014

"Campurrianas"


Les galetes són una assignatura pendent. Moltes de les receptes que provo, són un fracàs. He de seguir practicant...

La recepta d'avui la vaig trobar en una revista i el resultat, després d'una sèrie d'intents de galetes frustrats, ha estat satisfactori. 



Ingredients:
- 125gr de mantega
- 125gr de sucre
- 1 ou
- 450gr de farina
- 60gr d'ametlla ratllada
- 5gr de llevat en pols

Primer trossejam la mantega en daus i la deixem a temperatura ambient durant uns 20-30 minuts. Afegim el sucre i batem amb les varilles fins a obtenir una mescla cremosa. Hi afegim l'ou i remenem fins a incorporar-lo totalment. 
Hi afegim la farina passada pel sedàs, l'ametlla i el llevat. Ho remenem amb l'espàtula i després ho acabem de pastar amb les mans fins a obtenir una pasta llisa sense grumolls.
Engeguem el forn a 220ºC.
Feim bolles del tamany d'una castanya i les posem a la palangana folrada amb paper de forn, aixafant-les una mica amb la mà i tenint cura de no deixar-les massa planes. Les hem de posar una mica separades entre si perquè creixen un poc al forn.
Les hem de coure uns 15 minuts o fins que tinguin un coloret daurat.


Bon profit!!




1 comentari:

  1. Ami tamé m'agraden molt les galetes, segur que les teves han quedat molt bones!

    ResponElimina