dilluns, 24 de febrer del 2014

Tortada d'ametlles






Sempre m'havia fet respecte la recepta de tortada... Havia sentit a dir que era molt complicat i que era difícil de fer però aquesta setmana li he perdut la por i m'ha animat a preparar-la.
Després de molt xerrar-ne amb el "meu" grupet de senyores a la feina, m'hi he posat i aquesta cap de setmana per celebrar l'aniversari de la meva sogra la he feta. La veritat és que el resultat ha estat fantàstic i a l'haver comprat les ametlles ja ratllades, no m'ha duit cap feina.
Per qui no n'hagi menjat mai, és una espècie de Tarta de Santiago més gruixuda. En aquest cas l'he acompanyada de merenga però també es pot menjar tota sola o amb una mica de floreti (sucre en pols, que me surt la vena de Mercadal).
La recepta de partida és la de na Juana Mary de "Dulce y salado", però l'he modificada segons les indicacions d'una companya de feina i les senyores que ens acompanyen.




Anem per la recepta.

Ingredients:
- 300gr d'ametlla ratllada
- 300gr de sucre
- 6 ous
- Llimona ratllada

Primer hem de separar els blancs dels vermells de l'ou. Batem amb l'ajuda de la batedora els blancs a punt de neu i els reservem. Després hem de batre els vermells amb el sucre fins que dobli el seu volum: hem d'obtenir una mescla espumosa i blanquinosa.
Només ens quedarà mesclar amb molta cura les ametlles ratllades amb la mescla dels vermells i una volta integrat, hi hem d'afegir en vàries vegades els blancs muntats. Ja ho podem posar al motlle que hem escollit i ho hem de coure al forn a 180-200ºC uns 40-45 minuts.
A l'hora de coure, ja veureu que passat el tems de cocció veureu que la mateixa coca us avisarà de que està cuita perquè tindrà un coloret torrat.
Així ja la tindrem a punt per degustar o per decorar al nostre gust.

Bon profit!

Aspecte de tortada una vegada freda i desmotllada
Aspecte de la tortada una volta freda i desmotllada
Observacions:
- Nosaltres la vam consumir una dia després de fer-la. El resultat va ser una tortada esponjosa i gens seca que va fer les delícies de tota la família.


Decorada amb merenga

Aspecte de part de dins




4 comentaris:

  1. Que bó!!! M'encanta el gató d'ametlles !

    ResponElimina
  2. Gràcies Chus!
    Tens raó que ve a ser com el gató de Mallorca... No hi havia pensat!

    ResponElimina
  3. Estic molt contenta que t´hagi agradat la tortada. Veus com no es tan dificil?
    El munta els blancs sols, es com es feia abans, ara amb els aparells moderns es mes fácil montar-ho tot junt, sensa perill de que et baxi tot.

    ResponElimina