dilluns, 20 de gener de 2014

Magdalenes de iogurt, mel i llimona



Bon any nou!!! Sí, he recordat que tenc un bloc!!! Jejeje!!!

Volia començar l'any amb una recepta espectacular que transmetés gran energia però la veritat és que, no sé ben bé perquè, no he tingut ganes de cuinar fins avui... També tenia la intenció de penjar les diferents receptes que vaig fer per nadal però les fotografies que vaig fer no acompanyen així què... haurem de tornar a preparar-ho i fer unes bones fotos per donar-ho a conèixer....Així doncs, queden pendents les tartaletes de gorgonzola i pernil salat, la pannacotta de llimona i el pastís combinat de xocolata.

La d'avui és una recepta de les que m'agraden. Per si no ho sabeu tenc debilitat per les magdalenes i bescuits i al final, és també una bona manera de inaugurar l'any reboster 2014. Jejeje!!

Aquest és un experiment fet a partir d'una recepta de magdalenes de Xavier Barriga. La recepta original duia entre els ingredients iogurt de llimona però com que no en tenia el vaig "fabricar" afegint al iogurt natural suc de llimona i sucre. La veritat és que el resultat val la pena. Surten unes magdalenes suaus i esponjoses amb un regustet de llimona... Mmmmmhhhh!! Boníssiiiiiiimmm!!!
Anem a la recepta.



Ingredients:
- 125gr d'ou
- 150gr de sucre morè
- 50gr de mel de qualitat
- 50ml de llet
- 190ml d'oli d'oliva suau
-  50gr de iogurt natural
- 10gr de suc de llimona
- 1 cullerada de postres de sucre
- 230gr de farina de rebosteria
- 7gr de llevat en pols
- peladura de llimona

Primer engeguem el forn a 200º i pesem la farina i el llevat en pols. Ho mesclem amb una llimona ratllada i reservem.
Després mesclem amb l'ajuda d'una varilla els ous amb el sucre i la mel. Una volta està integrat, hi afegim la llet i seguim remenant. Seguidament hi afegim l'oli i tornem a mesclar.
Per una altra banda mesclem el iogurt amb el suc de mitja llimona i una cullerada de sucre, i ho afegim a la mescla anterior.
Només ens queda mesclar la mescla dels ous amb la de la farina i integrar. Ho hem de ben mesclar fins a que quedin tots els ingredients ben lligats.
Ho deixem reposar al frigorífic com a mínim una hora.
Passat el temps de repòs omplim les càpsules de magdalena fins a tres quarts de la seva capacitat i hi espolsem sucre damunt. Les hem de coure al forn a 210ºC uns 15-20 minuts.

Bon profit!



Observacions:
- 125gr d'ou són uns 2 ous petits. En cas de que dos ous siguin massa, treure una mica del vermell fins a aconseguir el pes marcat.
- Aquestes magdalenes, com totes, són molt més bones al cap d'un dia d'haver-les preparat.



2 comentaris:

  1. Maria, fan molt bona pinta!

    Estaré pendent des teu bloc (ja saps que sempre ho estic, però ho estaré un poquet més i tot) perquè vull veure aquesta recepta de tartaletes de gorgonzola i pernil salat, mmmmmmm!!!!

    Ah, i a jo també me passa que a vegades no tenc ganes de cosir. I què? Ningú mos hi obliga per sort ;)

    ResponElimina
  2. Hola Maria,m'agradan molt aquestes magdalenes don una tentació boníssima.
    Prenc nota i les probarè.
    Besitos guapi.

    ResponElimina