dimecres, 29 de gener del 2014

Galetes d'oli o quelitas


Alguna cosa es mou gastronòmicament a Menorca! jijiji!!
Us ho explic! Estic molt emocionada perquè la setmana passada es va posar en contacte amb jo n'Ague de "Ses Cuinetes d'Ague" per donar-se a conèixer i per informar-me de varies coses.
Primer, que existeix una pàgina web de gastronomia menorquina creada per l'Associació Fra Roger on hi trobem informacions variades. Segon, n'Ague m'ha fet de pont per introduir-me en el món blogger de Menorca i  m'ha posat en contacte amb totes aquelles persones que d'una manera o altre estan lligades al nostre món gastronòmic menorquí a la xarxa. I la tercera notícia que m'ha fet arribar és que enguany es prepara una trobada de bloggers de Balears a Menorca!! Iiujuuu!!

Bé, després de tantes novetats culinàries anem a per la recepta d'aquesta setmana...
La d'avui és una recepta moooolt fàcil (mai me pens que ho sigui tant!) que ha fet arribar una companya de feina a les meves mans. Gràcies Roser!!!
Les galetes d'oli són típiques de Mallorca però a la resta d'illes sempre n'hem menjat. L'empresa que les comercialitza és Quely i jo crec que mai n'ha faltat una bossa a les cases de les Balears.

Anem per la recepta.





Ingredients:
- Un got petit d'oli
- Un got petit de llet teba
- Uns 300gr de farina
- 20gr de llevat

Primer engeguem el forn a 180ºC.
Escalfem un poc la llet i fonem el llevat. Hi afegim l'oli, i poc a poc hi anem tirant la farina. És important anar-la afegint en fases perquè d'aquesta manera podem controlar que la pasta ens quedi amb la textura adequada. Ha de quedar blaneta però sense enganxar-se als dits.
Una volta preparada la pasta hem de donar forma a les galetes. Estirem una part de la pasta damunt el marbre de la cuina fins que ens quedi d'uns 3mm de gruix i anem fent la forma de les galetes. Jo en aquets cas he fet servir el tap d'una botella d'aigua mineral.
Les anem col·locant a la safata de forn amb paper a la base i les deixem tovar uns 10 minuts. El temps d'acabar d'omplir la safata estan prou tovades. Punxem els centre de les galetes amb un escuradents perquè seguin 100% quelitas i ja les tenim a punt per coure.
Les hem de posar al forn a 150ºC uns 45 minuts, perquè quedin ben cruixents. Primer convé coure-les amb la part de baix i els darrers 5 minuts amb el dalt també per donar-les-hi color.


Bon profit!!






6 comentaris:

  1. Aquestes galletes no tenen res que envejar a ses quelitas!! Són bonissimes!!!
    Les farem!

    ResponElimina
  2. Bona pinta aquestes galetes , avam si coincidim a sa trobada , salutacions !!!

    Rosa Rotger , tiberisacasa.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Maria moltes gracias guapa per la teva entrada jo tan sols he fet d'enllaç pero entre tots farem una gran familia de blogers menorquins i de fore de les illes.
    La teva recepta m'encanta aquestes galetes se veuen bonissimes.
    Petonets guapi.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a totes!
    Rosa i Ague, esper que prest ens poguem veure en persona! ;)

    ResponElimina
  5. Enhorabona María!!!! jo som sa cunyada de n'Ague, quina pinta ses galetes d'oli o d'Inca!!!! Entre una i s'altre no aconseguiré mai enmagrir....

    ResponElimina