divendres, 6 de setembre de 2013

Super pastís de xocolata








Sóc seguidora habitual dels programes del Canal Cocina i un dels programes dels quals no m'he perdut cap capítol és el de la Lorraine Pascale. M'encanta aquesta dona!! Ho fa tot taaant fàcil!! Si voleu saber alguns cosa d'ella o alguna recepta aquesta és la seva pàgina web.
La recepta d'avui és un pastís que vaig veure en un d'aquests programes. Aprofitant que era el meu sant i que havia rebut un regal moooooooolt especia, l'havia de provar de fer. 
Mireu el meu regal d'aniversari i festa... Uooooooohhhhh!!! Gràcies maridet meu!!!


Espereu!!! Ufffffff!! Tinc una kitchen aiiiiiiiiiiiiiiiiiddddddddddddd!!!! Aaaaaaahhhhhhh!!

Ja està!!


Ara anem cap a la recepta...


Ingredients:

Per la base del pastís:
- 150gr de mantega pomada
- 250gr de sucre
- 150gr de farina amb llevat incorporat
- 4 ous
- 1 tarrina de nata agra
- 50gr de cacau en pols
- Les llavors d'una beina de vainilla
- 1 pessic de sal

Per a la buttercream:
- 150gr de xocolata
- 250gr de mantega pomada
- 550gr de sucre en pols
- 1 cullerada de llet


Primer encenem el forn a 200ºC i preparem dos motlles de la mateixa mida per a la base: forrem la base amb paper de forn i els untem amb mantega. Seguidament anem a preparar la mescla.
Posem tots els ingredients al got de la batedora en l'ordre que es mostra a la llista d'ingredients i ho mesclem poc a poc tapant la màquina amb un pedaç perquè no s'escampi per tot la pols del cacau i la farina. Quan ho tenim tot ben mesclat, ho posem als motlles i ho enfornem.
Deixem que coguin uns 25 minuts i els deixem refredar.
Mentre preparem la crema amb la que cobrirem el pastís. Fonem la xocolata i mentre la deixem refredar, batem la mantega amb el sucre i la llet. Una volta adquireix la textura de formatge per untar, hi afegim la xocolata i li donem unes voltes més.
Quan ja tenim tot apunt, és l'hora de muntar el pastís!!
Posem un dels dos "bizcochos" al plat on vulguem presentar el pastís, posant un pilot petit de crema de mantega davall perquè no es mogui. Amb l'espatula o l'ajuda d'una cullera, posem una bona quantitat de crema damunt d'aquesta planxa i ho tapem amb l'altra part. Ara arriba el moment de anar tapant tota la base del pastís de manera que no quedi cap tros de "bizcocho" al descobert.
Quan esta tot tapat, amb un bon gruix clar, només ens queda decorar al gust.





 Observacions:
- A  la recepta original la decoració la feina amb "Maltesers" però jo vaig optar per aquestes petites bolletes de colors.
- La pròxima vegada que el faci, us posaré fotos del pas a pas perquè us sigui més fàcil entendre l'explicació.




Bon profit!

5 comentaris:

  1. Oooooohhhhh Mariaaaaaa!!!!! Ooooh què xula sa Kitchen Aid!! Fúcsia!!!! I ooohhh quina bona pinta que fa es pastís, és espectacular!!!!

    Me fa ganes provar-lo de fer! Dues consultes: sa farina amb llevat incorporat què vol dir exactament? Ses tarrines de nata agra que són totes de sa mateixa capacitat? Ja veus que tenc es papers un poc banyats... Merci!!

    ResponElimina
  2. Uooooooooooooo!!!! Per favoorr!!! Bon pastel però més bona sa kitchen Aid, vaya suertuda!!!! Què la disfrutis i ens deleites amb més receptes chuli guays!! :p

    ResponElimina
  3. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 50.000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu, de manera que guanyi visibilitat.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Oriol
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per oferir-me aquesta oportunitat!!
      Ara mateix em miro la vostra pàgina.

      Maria

      Elimina