dilluns, 18 de febrer del 2013

Formatjades de formatge

Seguim amb el monogràfic de formatjades...
La setmana passada vaig mostrar les de brossat i avui, per a satisfer el desig d'un marit (tot sigui pel matrimoni!), he fet les de formatge. La veritat és que el resultat és més que satisfactori.
Cal dir que aquestes formatjades han duit anys de proves i per fi, tinc el sistema perfecte per a fer-les de manera que quedin com a sortides de forn.
La pasta és la mateixa que la de la setmana passada però per si hi ha algú despistadet, ho tornaré a posar.

Ingredients:

Per a la pasta
- 1200gr de farina
- 400gr de sèu de porc
- 350gr d'aigua teba
- 40gr de llevat

Per al farcit
- 500gr de formatge tendre
- 1 ou
- 1 cullerada d'oli
- 1 cullerada de farina

Primer prepararem el farcit. La nit anterior ben embolicarem el formatge amb paper de cuina a fi de que perdi el màxim de líquid possible. El triturem amb l'ajuda d'una picadora i el posem en un bol. Hi afegim l'ou i la cullerada de farina i d'oli. Ho ben remenem amb les mans ben integrant els ingredients i ho deixem reposar.

Preparam la pasta mesclant al robot els ingredients. Fonem del llevat amb l'aigua i ho posem al bol de la mescladora. Hi afegim el sèu i li donem unes voltes a fi de que es comenci a integrar amb el líquid. Poc a poc hi anem tirant la farina fins que estigui ben mesclat. Millor si ho acabem de pastar amb la mà perquè així s'integra més bé la farina i la pasta queda més uniforme.

Ara ja podem preparar les formatjades començant per fer bolles del tamany d'una mandarina de la mescla de formatge. Igual que amb les de brossat, preparem perquè sigui més pràctic, les boles de pasta per fer les dues parts que composaran la formatjada. Feim una bolla del tamany d'un ou i l'altre del tamany d'una nou.
Anem aprimant les bolles. Primer la més gran i hi posem el formatge damunt, tapem amb la tapadora amb el segell estampat de la formatjada de formatge i ajuntem les dues parts. Acabem la formatjada tallant amb el tallapastes corresponent. 

Una volta fetes les formatjades les deixem tovar una mica. Les posem al forn preescalfat a 170º primer uns 15 minuts i després el pugem a 190º 15 minuts més. Acabem de coure-les posant el dalt i el baix del forn uns 10 minuts més.

Les deixem refredar i ja les tindrem a punt per degustar...

Mmmmhhhhhh!! Bon profit!!!






Notes:
- Avui amb la pasta que sobrava he fet canyes de cuixot. Com que no tenia sobrassada, com es sol fer normalment, he embolicat tires gruixudes de cuixot amb la pasta ben aprimada.

Canyes de cuixot

Canyes de cuixot


- També he tornat a fer crespellets... Els he fet molt més prims i han quedat la mar de bons.
- Aquí us deixo fotos dels diferents motlles perquè vegeu les diferències i tingueu clar per a què és cadascún.

Motlle i segell per a formatjades de brossat

Motlle i segell per a formatjades de formatge

Motlle per a crepellets

3 comentaris:

  1. jajajajaja es sogre es va fotre una canya de cuixot i es va pensar que era de xocoloati

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Marisol,jo els vaig comprar a una ferreteria...
      No sé si vius a Menorca, si ets aquí a qualsevol ferreteria en trobaras. Si no, ja trobaríem sol.lució! ;)

      Elimina