dijous, 11 de juny de 2015

Pizza d'espinacs i gambes








Quan t'acostumes a fer pizza a casa..., no ho pots deixar de fer!!!! jejeje!! Noltros esteim ben enganxats i no podem fallar, cada setmana solem preparar-ne alguna variant els ingredients. 
L'any passat em vaig comprar una pedra de forn, i des de llavors el resultat ha millorat moltíssim. La vaig comprar a la tenda online Coqueto.
La recepta de la pasta és sempre la mateixa, després segons els que més ens vengui de gust o ens agradi la muntem... Xampinyons, pernil dolç i ceba; formatges variats; rúcula, tomàtigues seques i pernil salat.... Hi ha una gran varietat d'opcions!!

Anem per la recepta.

Ingredients:

Per a la pasta:
- 450gr de farina
- 25gr de llevat
- 1 pessic de sal
- 4 cullerades soperes d'oli
- 350ml d'aigua aproximadament

Per a la pizza:
- 200gr d'espinacs
- Salsa de tomàtiga
- 300gr de mozzarella
- 1 bolla de mozzarella fresca
- 8 gambes fresques
- Orenga


Primer, i molt important, és posar el forn al màxim perquè escalfi. Jo poso 250ºC i el forn dalt i baix.

Després prepararem la pasta mesclant tots les ingredients fins a obtenir una pasta lligada. Amb aquestes quantitats en surt prou per fer-ne dues de grosses, si només en voleu fer una podeu congelar l'altra.
Convé deixar per el final l'aigua, ja que no sempre la farina es beu la mateixa quantitat. En principi són els 350 ml d'aigua però depenent de la humitat, farà falta posar-la-hi tota o no. Cal tirar-la poc a poc i anar pastant fins a obtenir una textura adequada. Hem de suar una mica al pastar! ;)
Ben bé s'ha de pastar uns 10 minuts. Sabem que la pasta està bé si al formar una bola i posar-hi el dit torna al seu lloc. La deixem tovar entre 30 i 60 minuts.

Feim dues porcions de la pasta. Com ja us he dit, una porció la poso al congelador i el dia que la necessit la deix a temperatura ambient unes 4 hores i després la torno a pastar.

Comencem a aplanar la part de la pasta que ens hem quedat amb l'ajuda de l'aprimadora fins que quedi amb el gruix desitjat, i la passem a la safata de forn. Cal considerar que una pizza, és sempre millor si la pasta és prima.

Perquè em quedi més cruixent, poso la pasta a coure sola uns 5 minuts i després la preparo amb la resta d'ingredients. Per la pizza d'avui és important coure abans bé els espinacs perquè perdin l'aigua i, si us agraden les gambes ben sucoses, les hem de posar damunt la pizza uns 2 minuts quan ja estigui ben cuita i amb el forn apagat.

Quan els ingredients estan col·locats a la pizza, la torno posar al forn uns 10-15 minuts amb el baix sol i 5 minuts més amb el dalt i el baix, i ja està a punt per menjar!

Bon profit!


 
Pizza de pernil salat, tomàtigua natural i rúcula


Pizza de pernil dolç i xampinyons

Aquí teniu un enllaç a un bloc fantàstic dedicat a la pizza. Hi trobareu receptes i consells perquè la pizza us surti boníssima. Ha estat la meva guia a l'hora de comprar i emprar la pedra de forn.

2 comentaris:

  1. Quina gana fan aquestes pizzes!!
    Tarda molt a calentarse la pedra??
    Una besada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejeje!! Gràcies,duren molt poc cert...
      Sa veritat és que no m'ho he mirat si tarda molt perquè pos es forn a escalfar bastant abans,mitja hora abans d'enfornar-la ben bé... Supos que sí que esta una estoneta pero val la pena! ;)

      Elimina