divendres, 21 de novembre de 2014

Galetes oreo



Sabeu que m'encanta la xocolata i tot el relacionat amb ella... Bé i si no ho sabíeu ara ja esteis informats! ;)
La recepta d'avui feia temps que tenia pensat provar-la des que la vaig veure al bloc "El mostruo de las galletas". La setmana passada vaig aprofitar una tarda de pluja i voilà... aquí la teniu!
La veritat és que és una recepta que val la pena perquè les galetes són millors que les comprades.

Anem per la recepta.


Per les galetes
230gr de mantega pomada
150gr de sucre
1 cullerada d'essència de vainilla
200gr xocolata negra de postres
1 ou
210gr de farina
90gr cacau en pols
1 culleradeta de sal
1/2 cullerada de llevat en pols

Per a la crema

80gr de mantega pomada
200gr de sucre en pols
1 cullerada d'essència de vainilla
1 cullerada de llet
1 pessic de sal

Primer hem de mesclar la mantega, que haurem deixat a temperatura ambient una hora abans de començar, amb el sucre amb la batedora. Mentre es mescla, fonem la xocolata al microones anant amb molt cura de no cremar-lo.
Quan la xocolata ha refredat un poc l'afegim a la mescla de mantega i sucre, i batem. Quan està integrat, hi afegim la resta d'ingredients: l'ou, l'essència de vainilla, el cacau, la sal i la farina amb el llevat en pols. Mesclem fins a obtenir una pasta espessa.
Amb la pasta obtinguda hem de formar un cilindre i embolicar-lo amb paper de film. El deixem reposar al frigorífic i l'anem girant cada cert temps perquè no agafi forma quadrada.
Passada una hora, com a mínim, que la pasta ja estarà ben forta, hem de tallar les galetes amb l'ajuda d'un ganivet ben esmolat. Anem tallant trossos de pasta d'uns 3 mm i les col·loquem al la safata de forn folrada amb paper.
Les hem de coure uns 20 minuts a 180ºC. Per saber si estan cuites, ja que pel color no es pot, hem de comprovar que s'han endurit una mica. Les deixem refredar.
Mentre, preparem la crema de mantega que farà de farcit. Mesclem amb l'ajuda de la batedora tots els ingredients fins a formar una pasta com de formatge cremós.
Ara ja només ens queda muntar les oreo. Agafem una galeta, la untem amb la crema de mantega i la tapem amb una altra galeta. Així obtenim les fantàstiques galetes oreo casolanes.

Bon profit!





Aquí teniu la recepta original.


2 comentaris:

  1. Oooohhhh Mariaaaa!!!!! OREEEOOOOOSSSS!!!!! Quina bona pinta que fan!! Jo fa estona que en vull fer, però són un autèntica bomba i de moment encara no m'he decidit. T'han quedat de dalt de tot!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francinaaaa, van quedar boníssimes! Les has de provar de fer!

      Elimina