dimecres, 22 d’octubre del 2014

Baguettes integrals




Ja era hora, ho sé! Després de tant temps sense publicar per fi m'he decidit a tornar. He de dir en la meva defensa que he tingut un estiu mogudet i... moooolta vessa de preparar i penjar receptes. M'haureu de perdonar. ;)
Avui torno amb una recepta de pa.
Coincidint que recentment es celebrar el dia mundial del pa, he preparat una versió integral de les baguettes que us havia ensenyat anteriorment a partir d'una recepta de Paul Hollywood.
El resultat, boníssim!!! Al final hem arribat a la conclusió que són millors que les altres.

Anem per la recepta:

Ingredients:
- 250gr de farina integral
- 350gr de farina de força
- 10gr de sal
- 60gr d'oli d'oliva
- 50gr de llevat
- 350gr d'aigua teba

Posem els dos tipus de farina, la sal, l'oli i el llevat al bol de la pastadora, i hi afegim l'aigua. Remenem fins a obtenir una pasta ben lligada. Això necessita ben bé uns 10 minuts.
Preparem un bol untat amb oli i posem la mescla a dins. Deixem tovar almenys una hora, una hora i mitja.
En aquest punt, ja podem encendre el forn a 180ºC perquè escalfi.
Una volta ha doblat el seu volum, ja podem preparar les baguettes. Dividim la pasta en 4 parts iguals (més o manco... sempre és molt difícil), n'agafem una de les 4 i l'aixafem una mica. Pleguem els dos extrems cap al mig de la pasta i anem enrodillant format un xurro que agafarà la forma de barra de pa.
Fem el mateix amb els altres tres munts de pasta i deixem reposar les barres a la safata mitja hora fins que estiguin tovades.
Abans de posar-les al forn, les espolsem amb farina i li hi fem talls a la superfície.
Pugem la temperatura del forn a 200ºC i posem dos gots d'aigua a dins d'una superfície apta baix de tot del forn.
Enfornem les baguettes i les deixem coure més o manco una hora, fins que tinguin el color desitjat.



Bon profit!



3 comentaris:

  1. Respostes
    1. Hola Maria, el pa no és el meu fort encara que hi pos ganes. Aquesta recepte pareix molt fàcil, ho provaré.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Fan molta gana, Maria!! Què bé que tornis publicar cosetes ;)

    ResponElimina