Ja sabeu que m'encanta el bloc Kanela y Limón i quan he de fer algunes receptes amb la panificadora, sempre el tenc com a referència. Aquesta vegada han estat els panets per a hamburguesa.
És una recepta que he preparat ja vàries vegades i la veritat és que sempre queda bé i sobretot, canvia totalment el gust de les hamburgueses casolanes.
Apunteu aquesta recepta si us agrada fer les hamburgueses a casa...
Jo l'acostumo a preparar amb la panificadora però no hi ha cap problema en preparar-la a mà, el que hem de fer és deixar tovar la pasta més temps. Sé per experiència que amb el temps de tovar que marca la recepta si ho feim a mà, no tova prou i els panets queden petits i poc esponjosos.
Ingredients:
Per a la pasta
- 240gr d'aigua teba
- 12gr de llevat
- 1 ou
- 55gr de sucre
- 500gr de farina de força
- 7gr de sal
- 30gr de mantega pomada
Per a l'acabat:
- llet
- llavors de sèsam
Primer fonem el llevat amb l'aigua teba i anem col·locant els ingredients a la panificadora com s'especifica: normalment aconsellen que els ingredients líquids siguin les primers. Posem el programa per a pasta ("masa para pasta" que dura 15 minuts) en el cas de la meva màquina.
Quan ha passat el temps indicat, hi afegim la mantega, que haurem tallat a trossets i deixat a temperatura ambient un temps perquè estigui blaneta. Tornem a posar el programa de 15 minuts i, aboquem la pasta en un bol untat amb oli i deixem tovar fins que dobli el seu volum (1 hora més o manco), tapat amb paper film o un pedaç.
Dividim la pasta en porcions d'uns 100gr i les hi donem forma de panet. Les pintem amb llet i hi tirem sèsam al gust damunt.
Posem al forn preescalfat a 180ºC durant 15/20 minuts, o fins que tenguin el color que ens agradi.
Deixem refredar i ja estan a punt per omplir dels ingredients que més ens venguin de gust.
Per preparar la pasta de manera tradicional, només hem de mesclar els ingredients, manco la mantega i els hem de ben pastar. Una volta lligada la pasta, hi afegim la mantega i tornem a pastar fins que s'integri. Deixem tovar fins que la pasta hagi doblat el seu volum.
Per preparar la pasta de manera tradicional, només hem de mesclar els ingredients, manco la mantega i els hem de ben pastar. Una volta lligada la pasta, hi afegim la mantega i tornem a pastar fins que s'integri. Deixem tovar fins que la pasta hagi doblat el seu volum.
Bon profit!
No hi ha res tan bo com uns panets fets a casa!! Quina bona pinta!!
ResponEliminaSíii! Sembla mentida que canvii tant el gust de les coses!! Gràcies!
ResponElimina