diumenge, 30 de setembre del 2012

Les magdalenes perfectes de Xavier Barriga



Trobar la recepta d'aquestes magdalenes ha estat tot un descobriment... Sempre que les preparo em quedo sorpresa de la seva perfecció. Les receptes que tenia abans sempre tenien algún problema: no pugen prou, fan massa gust de mantega... Aquestes SEMPRE queden igual! La forma abombada tant atractiva, tal com una bona magdalena ha de ser, les fa encara més irressistibles!
Proveu-les perquè no fallen. A casa volen!
Anem amb la recepta que ja veureu que és ben senzilla:

INGREDIENTS:
- 125 gr d'ou
- 175 gr de sucre blanca
- 60 ml de llet
- 190 ml d'oli d'oliva
- 210 gr de farina de rebosteria
- 7 gr de llevat en pols (tipus "Royal")
-  1 pessic de sal
- peladura de llimona

PROCEDIMENT:
Primer mesclem els ous amb el sucre fins que quedi ben integrat i després hi afegim la llet i l'oli.
En un bol apart haurem mesclat els ingredients secs; la farina, la sal, la llimona i el llevat.Quan la mescla dels ous està ben integrada, hi afegim els ingredients secs i ho mesclem. Ho deixarem reposar com a mínim una hora tapat amb paper film al frigorífic.
Quan hagi passat el temps de repòs, omplim les càpsules de magdalena 3/4 parts de la seva capacitat, les espolvorejam amb una mica de sucre i les posem al forn a 200º uns 12-15 minuts.
Bon profit!!



5 comentaris:

  1. Bonissimes, ses millors del mon mundial.

    ResponElimina
  2. Són irresistibles! I jo no som molt golosa!

    ResponElimina
  3. Maria, me fa ganes provar-les de fer! Però sa bàscula que tenc pesa de 5 grams en 5 grams... com ho faig? I com puc calcular 125 grams d'ou? Som novata... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Frnzzn 125 grams d'ou són més o manco uns 2 ous grossos i 7 gr de llevat en pols són dues cullerades de cafè.
      Bon profit!

      Elimina