dimecres, 19 d’agost del 2015

Tatin de peres



Qui té hort sap que s'han d'aprofitar els fruits de la terra així com vénen, i normalment solen venir tots junts.
Per això hem de cercar receptes que ens permetin cuinar de totes les maneres possibles el que la terra ens ofereix.
Ara les peres estan en el seu punt i clar, s'han de collir. Ja us ho he dit, vénen totes juntes!!!
Després de fer melmelada i menjar-ne com a postres, per berenar i per la bereneta, aquesta recepta d'avui ens serveix per aprofitar-les d'una altra manera. Una recepta fàcil, deliciosa i com se sol dir, resultona. ;)

Anem per la recepta.

Ingredients:
- 1kg de peres (5-6 grosses o 10 petites)
- 50gr de mantega
- 100gr de sucre morè
- 1 làmina de pasta de full

Primer hem de coure una mica les peres perquè perdin aigua, ja que si no, banyarien massa la pasta. Per això, cal pelar i tallar les peres a quarts i posar-les en una cassola o paella amb el sucre i la mantega. Deixem coure uns 20 minuts o fins que el sucre comenci a caramel·litzar.
Untem el motlle de mantega i hi posem les peres ja cuites. Agafem la pasta, que haurem tret del frigorífic uns 20 minuts abans per poder manipular-la bé, i la punxem amb la forquilla perquè no faci bony al coure. La posem damunt les peres donant-li la forma del motlle i procurant que la pasta quedi cap endins, perquè quan la girem tengui una forma polida.
Posem al forn prèviament escalfat a 200ºC i ho deixem coure uns 25 minuts.
Quan ja està cuit, ho deixem refredar una mica, no del tot, ja que si deixem refredar massa a l'hora de donar-li la volta les peres ens quedaran aferrades a motlle.

Ja està a punt per menjar.

Bon profit!!