diumenge, 18 de maig del 2014

Bescuit de llet condensada i xocolata




M'encanten els bescuits i sempre que puc en cuino algun. A part de que m'encanta menjar-los, encara que per casa a alguns els faci bolla al coll, no els passi i necessitin banyar-los amb algun líquid..., m'encanta preparar-los perquè no tenen cap complicació i el resultat sempre és satisfactori.
Aquesta setmana com que divendres vaig tenir el matí "lliure" fent de mamà, vaig fer-ne un per a dur a dinar a casa del meu pare.
És molt facilet ja ho veureu perquè només heu de mesclar els ingredients i esperar que es faci al forn.
Apunteu.




Ingredients:

- 4 ous

- 120gr de llet condensada

- 50 de mantega

- 80gr de xocolata negra

- 120gr de farina

- 30gr de xocolata en pols

- 100gr de gotes de xocolata blanca

- 1 sobre de roial


Primer pugem els blancs a punt de neu i reservem. Mesclem els vermells amb la llet condensada i ho batem amb les varilles. Hi afegim la mantega i la xocolata fosa. Ben remenem. Hi afegim la farina i el cacau en pols passats pel sedàs i hi afegim el sobre de roial.

Hi anem tirant els blancs poc a poc fins a obtenir una mescla esponjosa. Hi tirem les gotes de xocolata blanca i ja ho podem posar al motllo untat amb mantega.



Coure a 200ºC durant uns 40 minuts.




Bon profit!


dilluns, 5 de maig del 2014

Panets d'hamburguesa




Ja sabeu que m'encanta el bloc Kanela y Limón i quan he de fer algunes receptes amb la panificadora, sempre el tenc com a referència.  Aquesta vegada han estat els panets per a hamburguesa.
És una recepta que he preparat ja vàries vegades i la veritat és que sempre queda bé i sobretot, canvia totalment el gust de les hamburgueses casolanes.

Apunteu aquesta recepta si us agrada fer les hamburgueses a casa...

Jo l'acostumo a preparar amb la panificadora però no hi ha cap problema en preparar-la a mà, el que hem de fer és deixar tovar la pasta més temps. Sé per experiència que amb el temps de tovar que marca la recepta si ho feim a mà, no tova prou i els panets queden petits i poc esponjosos.



Ingredients:
Per a la pasta
- 240gr d'aigua teba
- 12gr de llevat
- 1 ou
- 55gr de sucre
- 500gr de farina de força
- 7gr de sal
- 30gr de mantega pomada


Per a l'acabat:
- llet
- llavors de sèsam


Primer fonem el llevat amb l'aigua teba i anem col·locant els ingredients a la panificadora com s'especifica: normalment aconsellen que els ingredients líquids siguin les primers. Posem el programa per a pasta ("masa para pasta" que dura 15 minuts) en el cas de la meva màquina. 
Quan ha passat el temps indicat, hi afegim la mantega, que haurem tallat a trossets i deixat a temperatura ambient un temps perquè estigui blaneta. Tornem a posar el programa de 15 minuts i, aboquem la pasta en un bol untat amb oli i deixem tovar fins que dobli el seu volum (1 hora més o manco), tapat amb paper film o un pedaç. 
Dividim la pasta en porcions d'uns 100gr i les hi donem forma de panet. Les pintem amb llet i hi tirem sèsam al gust damunt.
Posem al forn preescalfat a 180ºC durant 15/20 minuts, o fins que tenguin el color que ens agradi. 
Deixem refredar i ja estan a punt per omplir dels ingredients que més ens venguin de gust.

Per preparar la pasta de manera tradicional, només hem de mesclar els ingredients, manco la mantega i els hem de ben pastar. Una volta lligada la pasta, hi afegim la mantega i tornem a pastar fins que s'integri. Deixem tovar fins que la pasta hagi doblat el seu volum.





Bon profit!