dissabte, 29 de març del 2014

"Campurrianas"


Les galetes són una assignatura pendent. Moltes de les receptes que provo, són un fracàs. He de seguir practicant...

La recepta d'avui la vaig trobar en una revista i el resultat, després d'una sèrie d'intents de galetes frustrats, ha estat satisfactori. 



Ingredients:
- 125gr de mantega
- 125gr de sucre
- 1 ou
- 450gr de farina
- 60gr d'ametlla ratllada
- 5gr de llevat en pols

Primer trossejam la mantega en daus i la deixem a temperatura ambient durant uns 20-30 minuts. Afegim el sucre i batem amb les varilles fins a obtenir una mescla cremosa. Hi afegim l'ou i remenem fins a incorporar-lo totalment. 
Hi afegim la farina passada pel sedàs, l'ametlla i el llevat. Ho remenem amb l'espàtula i després ho acabem de pastar amb les mans fins a obtenir una pasta llisa sense grumolls.
Engeguem el forn a 220ºC.
Feim bolles del tamany d'una castanya i les posem a la palangana folrada amb paper de forn, aixafant-les una mica amb la mà i tenint cura de no deixar-les massa planes. Les hem de posar una mica separades entre si perquè creixen un poc al forn.
Les hem de coure uns 15 minuts o fins que tinguin un coloret daurat.


Bon profit!!




diumenge, 16 de març del 2014

Nova imatge

Ja veis que avui tenim una nova imatge... Avam com resulta perquè no sé si he elegit un fons massa recarregat...
Ja em direu si resulta cansat per la vista o va bé...

Gràcies a tots!!

dijous, 13 de març del 2014

Crema amb galetes


Aquestes postres són d'allò més senzilles però resulten ben saboroses i acaben un bon dinar. Des que som petita record haver gaudit molt menjant crema amb galetes, la gran diferència amb ara, és que ja les sé fer casolanes i no fa falta tirar dels sobres de "potax" de tota la vida. Què gran que m'he tornat!!! jejeje!! ;)
Elaborar la crema és molt fàcil, ja veureu...



Anem per la recepta.

Ingredients:
- 6 vermells d'ou
- 180gr de sucre
- 100gr de farina de blat d'indi ("maizena")
- 1250ml de llet
- 1 barra de canyella
- 1 llimona

Primer hem de posar un litre de la llet al foc amb la canyella, el sucre i la pell de la llimona. Ho deixem escalfar i mentre hem de fondre la farina amb els 250ml de llet restants. Aquesta farina es mescla molt millor en fred, igualment és necessari que, mentre l'afegim a la llet anem remenant perquè sinó fa pilots i resulta difícil de fondre. Quan tenim ben fusa la farina li afegim els vermells d'ou ben remenats i ho integrem. 
Quan la llet bull, trèiem la pell de la llimona i la canyella i hi afegim la mescla de la farina i els ous. Ben remenem amb l'ajuda d'una batedora de mà i anirem veient com la mescla torna espessa. Retirem del foc i ja podrem posar-la en els recipients que tenim preparats.
Avui jo li he posat galetes al fons dels potets per obtenir una crema amb galetes com Déu mana...



Mmmmmmhhhhh!!

Bon profit!


diumenge, 2 de març del 2014

Com aconseguir una merenga perfecta



En els meus inicis, una de les moltes decepcions rebosteres me la vaig endur amb el resultat de la merenga. El meu primer braç de gitano va quedar tapat de merenga i l'endemà va resultar ser un bescuit enrotllat banyat amb una escuma blanca. A partir d'aquí, la meva recerca em va dur a trobar el secret de l'èxit d'aquests blancs d'ou pujats que fan les delícies de molta gent, en una companya de feina. Una altra vegada, merci Sedes! jejeje!!

La recepta d'avui és la base de com fer la merenga, merenga italiana en aquest cas, que després podrem utilitzar per fer soufflé, tortada o merengues.

Ingredients:
- 6 blanc d'ou
- 450gr de sucre
- aigua

Primer preprarem un almívar amb el sucre i l'aigua. Ha de coure ben bé 20 minuts per adquirir la consistència adequada. Si teniu temometre de cuina ha d'arribar a 118ºC, i sinó en teniu com jo, heu d'aconseguir un líquid un poc espès que faci fils quan ho toqueu amb els dits. Mireu:





A part batem els blancs a punt de neu. Quan estiguin pujats i l'almívar fet, ho hem d'ajuntar. La forma adequada és anar tirant el líquid als blanc d'ou en forma de fil amb les varilles en marxa.
Quan li hem tirat tot, seguim remanant fins que notem que el bol ha refredat una mica. D'aquesta manera obtenim una merenga forta que al passar el dit quedi el solc ben marcat.






Així ja la tenim a punt per emprar i degustar-la com més ens vengui de gust.

Bon profit!


Obervacions:
- Amb 6 blancs d'ou en surt molta, si en voleu fer menys, heu de comptar 100gr de sucre per ou i llevar-n'hi 100. O sigui que si empram 4 blancs, n'hi posaríem 300 de sucre. Jo avui n'hi he posat una mica menys perquè era per tapar la tortada que ja és prou dolça.