dilluns, 24 de febrer del 2014

Tortada d'ametlles






Sempre m'havia fet respecte la recepta de tortada... Havia sentit a dir que era molt complicat i que era difícil de fer però aquesta setmana li he perdut la por i m'ha animat a preparar-la.
Després de molt xerrar-ne amb el "meu" grupet de senyores a la feina, m'hi he posat i aquesta cap de setmana per celebrar l'aniversari de la meva sogra la he feta. La veritat és que el resultat ha estat fantàstic i a l'haver comprat les ametlles ja ratllades, no m'ha duit cap feina.
Per qui no n'hagi menjat mai, és una espècie de Tarta de Santiago més gruixuda. En aquest cas l'he acompanyada de merenga però també es pot menjar tota sola o amb una mica de floreti (sucre en pols, que me surt la vena de Mercadal).
La recepta de partida és la de na Juana Mary de "Dulce y salado", però l'he modificada segons les indicacions d'una companya de feina i les senyores que ens acompanyen.




Anem per la recepta.

Ingredients:
- 300gr d'ametlla ratllada
- 300gr de sucre
- 6 ous
- Llimona ratllada

Primer hem de separar els blancs dels vermells de l'ou. Batem amb l'ajuda de la batedora els blancs a punt de neu i els reservem. Després hem de batre els vermells amb el sucre fins que dobli el seu volum: hem d'obtenir una mescla espumosa i blanquinosa.
Només ens quedarà mesclar amb molta cura les ametlles ratllades amb la mescla dels vermells i una volta integrat, hi hem d'afegir en vàries vegades els blancs muntats. Ja ho podem posar al motlle que hem escollit i ho hem de coure al forn a 180-200ºC uns 40-45 minuts.
A l'hora de coure, ja veureu que passat el tems de cocció veureu que la mateixa coca us avisarà de que està cuita perquè tindrà un coloret torrat.
Així ja la tindrem a punt per degustar o per decorar al nostre gust.

Bon profit!

Aspecte de tortada una vegada freda i desmotllada
Aspecte de la tortada una volta freda i desmotllada
Observacions:
- Nosaltres la vam consumir una dia després de fer-la. El resultat va ser una tortada esponjosa i gens seca que va fer les delícies de tota la família.


Decorada amb merenga

Aspecte de part de dins




dissabte, 8 de febrer del 2014

Huesitos



Ja ho podeu ben dir!!Estic obsessionada amb les llaminadures que menjàvem en les berenetes de joventut, bé i no tant joves!jejeje!!! Ja sabeu pel que fa a cuinar coses dolces, me va a èpoques i ara estic amb la xocolata i les "porqueries" que ens agrada menjar de tant en tant.

La recepta d'avui és molt fàcil i no cal cuinar res. Només necessitem neules de gelat, nutella i xocolata.

Anem per la recepta.



Ingredients per 12 unitats:
- 16 neules de gelat
- nutella
- 250gr de xocolata amb llet
- 50gr de xocolata fondant
- 2 cullerades d'oli de girasol

Agafem les neules de gelat, d'aquelles de fer gelats al tall a casa que siguin rectangulars, i les untem amb la nutella fins a obtenir 4 capes. Les deixem refredar a la nevera almenys mitja hora.
Quan s'ha endurit la nutella les tallem per la part llarga amb l'ajuda d'un ganivet de serra, de manera que de cada munt de capes ens sortiran 3 huesitos.
Fonem la xocolata amb les cullerades d'oli i ja podrem banyar les galetes amb ell. És important que estigui líquida perquè quan hi mullem les galetes en ella, ha de patinar fàcilment la xocolata sobrant. Les posem a una reixa i les deixem refredar una mica a la nevera.
Quan la xocolata estigui dura les traiem de la reixa i les posem al recipient on les vulguem guardar fins que ens les vulguem menjar. Tal vegada no farà falta guardar-les perquè no haureu pogut esperar... ;)

Bon profit!










diumenge, 2 de febrer del 2014

Phoskitos casolans



 La recepta d'avui l'he trobada al bloc "Kanela y limón". M'encanta aquest bloc! Recomano que el visiteu perquè sempre té unes receptes fantàstiques que fan una ganaaaaa...

Aquests "cropans" surten bons però realment no s'assemblen als Phoskitos comercials. És una recepta amb poques complicacions, ja veureu com el més complicat de la recepta és aconseguir un acabat uniforme amb la capa de xocolata i amb la textura adequada.

Anem per la recepta.
La he hagut d'adaptar perquè no tenia ous suficients i així i tot ha sortit bona... Posaré els ingredients que jo he emprat però si voleu veure la recepta original, cliqueu aquí.





Ingredients:

 Per al bescuit:
- 50gr de llet
- 50gr d'oli
- 3 ous
- 80gr de farina
- 1 pessic de sal

Per a la crema de llet:
- 100gr de nata muntada
- 80gr de llet condensada
- 1 cullerada de mel

Per a la cobertura de xocolata:
- 100gr de xocolata amb llet
- 100gr de xocolata fondant
- 50gr d'aigua
- 50gr de mantega

Primer hem de preparar la planxa de bescuit. Posam en un bol la llet, l'oli, els vermells d'ou, la farina, 20gr de sucre i la sal, i ho ben mesclem. A part batem els blancs a punt de neu amb la resta del sucre, que anirem afegint en tres vegades. Unim les dues mescles amb moviments delicats per no baixar els blancs i posem la mescla a la safata de forn folrada amb paper. Ho posem a coure, amb el forn prèviament escalfat a 160ºC, durant uns 15 minuts.
Traiem del forn el bescuit i el posem damunt un paper nou retirant el que havíem fet servir abans. Enrotllem amb el nou paper el bescuit i deixem refredar per complet.

Mentre preparem la mescla per a la crema de llet que farà de farcit. Només cal ben mesclar els ingredients i posar una capa damunt la planxa, tornar enrodillar i deixar reposar al frigorífic durant una hora.

Una volta fred, hem de tallar el bescuit en porcions d'un centímetre de gruix. Col·loquem els trossos damunt una reixa, per poder reaprofitar el que ens caigui, i ja els podrem regar amb la mescla de xocolata que haurem fos al microones.

Cal deixar refredar fins que la xocolata quedi dura.


Bon profit!














Observacions:
- Per enrodillar el bescuit una vegada tret del forn, és millor fer-ho quan està una mica calent per evitar que es pugui rompre.
- Per tapar els rollets de bescuit amb la xocolata, convé que estigui una mica teba però sense estar espessa perquè sinó no queda una capa uniforme. Per poder tapar les dues cares, he regat una cara primer, he deixat refredar i, tornant a escalfar la xocolata una mica, he regat l'altra cara després.