dilluns, 10 de juny de 2013

Croissants de xocolata




La receta de la felicidad és un dels meus blocs preferits, Sandee sempre ens sorprèn amb receptes espectaculars amb unes explicacions fantàstiques que fan que la recepta sigui més fàcil. 
Una d'aquestes és la de croissants. L'any passat ja els havia provat de fer i resulta que són un dels millors croissants que he provat mai. Si us animeu, no podreu menjar-ne cap d'altre.

Avui els he preparat amb xocolata però buits són... mmmmmhhh, fabulosos.


Us posaré els ingredients però el procediment per fer-los podreu consultar-lo al bloc original d'on he extret la recepta perquè està perfectament explicat i realment val la pena entrar-hi. Per consultar com s'elaboren aquests, cliqueu aquí: http://www.larecetadelafelicidad.com/2012/05/croissants-cruasan.html.

Ingredients:

 Per a la esponja:
- 100 g de llet
- 25 g de llevat
- 170 g de farina de força

Per a fer la pasta de full:
- 250 g de mantega

Per fer pasta:
- 340 g de farina de força
- 80 ml d'aigua
- 1 ou mitjà
- 80 g de sucre
- 5 g de sal
- 100 g de mantega

Per pintar abans de coure:
- 1 ou
- 1cullerada sopera de sucre
- un pessic de sal

Per pintar després de coure:
- 30 ml d'aigua
- 80 g de sucre



Primer preparem l'esponja que afegirem després a la pasta i deixem tovar, Preparem la pasta mesclant tots els ingredients i anem seguint el procediment d'elaboració tal com ens indica al bloc original.




Després de preparar aquesta recepta unes quantes vegades, avui és quan m'ha sortit millor. He seguit el procediment tal com indiquen les instruccions però l'he fet amb tres dies. El primer dia vaig preparar la pasta i la vaig deixar tovar lentament al frigorífic, hi vaig afegir la mantega i vaig fer la primera volta senzilla a la pasta; el segon dia vaig fer la volta doble i la segona volta senzilla; i el tercer dia ho vaig acabar.

Un resultat perfecte!!
Mmmmmmmhhhhhhhhhhh!!!!

P.D. El pròxim dia promet fotos del pas a pas i una explicació detallada del procediment.